Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Harry Bannink: Mooie dingen

9 juni 2019 @ 14:30 16:00

Al jaren liepen Jelle Leistra en Arjan van Baest rond met het idee een concert te doen met louter Bannink-liedjes, tot zij elkaar ontmoetten via de Grote Harry Bannink Podcast van Gijs Groenteman. Samen gingen zij op onderzoek uit, bespraken hun plannen met Banninks dochter Monique, maakten transcripties van bekende en onbekende pareltjes om zo tot een dwarsdoorsnede van het duizelingwekkende oeuvre van misschien wel de grootste Nederlandse componist aller tijden te komen.

In een concert van anderhalf uur nemen Jelle en Arjan het publiek mee op een reis langs o.a. Conny Stuart, Heerlijk duurt het langst, Ja zuster, nee zuster, ’t Schaep met de 5 pooten, Farce Majeure, Stratemakeropzeeshow, J.J. de Bom, de film van Ome Willem, de Taalstraat, Sesamstraat en Klokhuis.

Met de fantastische teksten van Annie M.G. Schmidt, Willem Wilmink, Hans Dorrestein, Ted van Lieshout, Karel Eykman, Fetze Pijlman, Rob Chrispijn, Rutger Kopland, Kolonel Willem Knigge, Eli Asser, Jan Boerstoel en Jan Fillekers. Speciaal voor deze voorstelling schreef Jan Fillekers een nieuwe, actuele tekst op de hit uit Farce Majeure ‘Dat kan toch allemaal maar’.

fragment uit ‘Cassette’ (tekst: Rob Chrispijn | muziek: Harry Bannink)
Gratis Collecte na afloop

Jelle & Arjan

https://www.arjanvanbaest.nl

Dominicuskerk

Spuistraat 12
Amsterdam, Nederland
+ Google Maps